Opleidingscommissie

Elke opleiding heeft een opleidingscommissie die het opleidingsprogramma opstelt, deze valt onder de verantwoordelijkheid van de Board of Education. 

De opleidingscommissie is een advies- en medezeggenschapsorgaan, met de volgende taken:
• Een visie ontwikkelen op de opleiding.
• Advies geven over de inhoud en opzet van de opleiding.
• De kwaliteit van de opleiding evalueren.

Hij bestaat uit zes, acht of tien leden, waarvan de helft student. Deze studentenvertegenwoordigers praten mee tijdens de periodieke evaluaties met docenten en vakcoördinatoren. 

Wil je meer informatie over de opleidingscommissie of heb je interesse om studentvertegenwoordiger te worden, mail: [email protected]

Anne-Ying Telders

Dag! Ik ben Anne-Ying Telders, 21 jaar, tweedejaars bedrijfs-en consumentenwetenschappen met als specialisatie consument. Ik zit in de OC als studentlid, maar ook als vertegenwoordig van Mercurius.

Ik ben van mening dat je door de opleidingscommissie veel belangrijke vaardigheden leert beheersen zoals kritisch analyseren, evalueren en feedback geven. Vaardigheden die mij beslist verder gaan helpen in mijn loopbaan en relaties met anderen. Daarnaast is het ook interessant om niet alleen als toeschouwer maar ook als actieve meedenker te kijken naar je opleiding. Het is mooi om een resultaat neer te zetten en ook daadwerkelijk verandering te zien, door ons toedoen. Deze commissie biedt deze kans tot verandering en dat maakt het ook zo tof om er deel vanuit te maken. Natuurlijk hoop ik dat de studenten die na ons komen onze opleiding nog beter ervaren dan wij al doen. Als leuke afsluiter, haal ik Galileo Galilei aan: “Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zo dom was dat ik niet iets van hem kon leren.”

Zou je mij willen bereiken over zaken die betrekking hebben op de samenstelling van de OC of het onderwijs in het algemeen, mail dan naar [email protected]

Hanneke Bolster

Hallo allemaal! Op dit moment ben ik student-lid MME consument van de opleidingscommissie, daarom zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Hanneke en ik ben 22 jaar. Ik zit in mijn 2e jaar van MME, met de specialisatie consument. Naast mijn studie zit ik ook nog bij de studentenvereniging ’t Noaberschop en vind ik het leuk om met vriendinnen te eten en sporten. Ik ben bij de opleidingscommissie gegaan omdat ik me ook naast mijn studie verder wou ontwikkelen en ik het interessant vind om mee te denken over de opleiding. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het studentenoogpunt goed wordt meegenomen, en daar kan ik als student-lid van de opleidingscommissie aan bijdragen.

Als je specifieke opmerkingen, vragen of suggesties hebt over de specialisatie consument binnen MME, of over een consumenten vak binnen MME, kan je mij altijd mailen op [email protected].  

Divera Zweers

Hallo! Als derdejaars BEB-lid vertegenwoordig ik de BEB-ers in de opleidingscommissie. Ik ben Divera Zweers, 21 jaar en zit nu al 2 jaar in de opleidingscommissie. Dit doe ik graag zodat ik een steentje kan bijdragen aan het onderwijs dat wordt gegeven. Ik vind het belangrijk dat er goed kwalitatief onderwijs wordt gegeven. Als er naar aanleiding van vak-evaluaties of door studenten zelf is aangegeven dat er iets veranderd kan worden zal ik dat mededelen in de vergadering en zo doende ook verbeteringen aangeven. Het geeft mij een goed gevoel als problemen van een vak aan de kaak zijn gesteld en dat er dan verbeteringen of oplossingen komen.

Heb jij vragen of opmerkingen over een vak of iets anders wat betreft de opleidingscommissie of kwaliteit van onderwijs? Laat het me weten op [email protected]

In periode zes zal mijn laatste OC vergadering plaatsvinden. Ben jij nou geïnteresseerd in de opleidingscommissie? Stuur me een mailtje en wie weet vertegenwoordig jij de BEB-ers in de commissie.

Tanja de Bruin

Hallo,

Ik ben Tanja de Bruin, 20 jaar en zit nu in mijn tweede jaar BBC. Als specialisatie doe ik bedrijf en daarom ben ik als lid van de opleidingscommissie ook betrokken bij de ‘bedrijfstak’ binnen de commissie. Daarnaast praat ik samen met de andere studenten over de opleiding en proberen we gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Mijn reden om bij de opleidingscommissie te gaan, is om achter de schermen van de opleiding te kunnen kijken. En vanuit daar kwaliteiten en verbeterpunten binnen de opleiding te kunnen aankaarten en mee te denken over verbeteringen. Met als doel om de opleiding steeds beter te maken.

Joost Relouw

Hoi! Ik ben Joost Relouw, 22 jaar en ik zit in het eerste jaar van de studie MME. Ik volg de specialisatie bedrijf, vandaar dat ik ook de studenten van MME met deze specialisatie binnen de opleidingscommissie vertegenwoordig. Naast mijn studie ben ik lid van KSV Franciscus, houd ik van een hapje en drankje doen met vrienden en probeer ik fit te blijven met voetbal en hardlopen. Als lid van de opleidingscommissie vind ik het interessant om een ‘kijkje achter de schermen’ te krijgen van de studie. Ook vind ik het belangrijk dat de mening van studenten mee wordt genomen in het verbeteren van het onderwijs binnen MME. Als student-lid in de opleidingscommissie hoop ik ook mijn steentje bij te dragen aan dit proces.

 

Als je vragen of opmerkingen hebt over de specialisatie bedrijf binnen MME of over vakken binnen de specialisatie, stuur me dan een e-mail via [email protected]!

Wim Elshof

Ik ben Wim, eerstejaars MME en zit sinds maart 2021 bij de opleidingscommissie. In mijn bachelor hield ik me vaak afwezig van aangelegenheden binnen de universiteit. Tijdens en na colleges gaf ik echter wel vaak mijn mening over bepaalde vakken. Achteraf vind ik het zonde dat deze meningen vaak binnen mijn vriendenkring bleven en daardoor de studenten een jaar na mij vaak op dezelfde problemen stuiten. Dit jaar kan ik echter wel het verschil maken door af en toe met andere studenten en docenten te overleggen over vak-evaluaties en het verbeteren van het opleidingstraject.

nl_NLDutch