Studiebegeleiding

Je kunt bij de studieadviseur terecht voor vragen over je studieplanning (als je bijv. vaker een tentamen niet haalt), te maken keuzes, bijzondere omstandigheden (denk aan bijvoorbeeld dyslexie, stress, een overlijdensgeval in de familie, etc.) en motivatie (twijfel over je studie, moeite om vakken te halen, of juist het zoeken van extra uitdaging).

Naast dat je altijd bij de studieadviseur mag aankloppen, zal hij andersom ook wel eens bij jou aankloppen, bijvoorbeeld in de vorm van een plenaire informatiesessie of om persoonlijk een afspraak te maken.

Op internet kun je veel zinvolle informatie vinden als je je wilt verdiepen in leerstijlen. Hier volgen een aantal tips:

De studenten decanen aan de WUR organiseren een training studievaardigheden​waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • analyse van sterke en zwakke punten in je studievaardigheden
  • studieplanning (doelen stellen, weekplanning maken, tips om je tijd in te delen)
  • studiestrategieën (reproduceren vs. toepassen, aanpak grote stukken tekst, gebruik van colleges, aanpak van opgaven)
  • tentamen strategieën (werkwijze op het tentamen, aanpak meerkeuze vs. aanpak open opgaven, tentameninzage)

Studieadviseurs

Kim Dolman
Kim is sinds 2016 studieadviseur voor BBC en MME (wanneer je na BBC een doorstart maakt met MME). De studie is haar niet onbekend, zelf heeft zij eveneens BBC en MME gestudeerd. Na haar studie is zij aan de slag gegaan bij de Rabobank Organisatie waar zij in diverse HR (Human Resources) rollen heeft gewerkt. Haar interesse gaat uit naar de beweegredenen van mensen en het helpen van mensen in hun groei. Dit zijn twee interesses die samen komen in de rol van studieadviseur. Voor vragen kun je mailen.

Gineke Boven
Gineke Boven startte in 2001 als studieadviseur voor BBC. In de loop der jaren groeide ze mee met het programma naar MME. Nu begeleidt ze een aantal groepen van begin BBC tot eind MME. Zelf koos ze voor een van de voorlopers van BBC: in 1980 startte ze als eerstejaars Huishoudwetenschappen. Ze vulde dit programma niet westers in met oa een stage in Burkina Faso. Vervolgens werkte ze twee jaar in Kameroen. Terug in Nederland deed ze veel vrijwilligerswerk: van fluitles geven tot een begeleidingscommissie waarvoor reizen naar Tsjaad konden worden gemaakt! Ze houdt van complexe keuze processen en vindt het heel boeiend om te volgen hoe elke student in BBC een eigen uniek pakket samen stelt. Voor vragen kun je mailen

Gielis van der Heijden
Gielis van der Heijden is sinds januari 2018 studieadviseur voor de Bachelor Economie & Beleid (BEB). Hij is afgestudeerd als psycholoog op Tilburg University, en is daarna gepromoveerd in de Bedrijfskunde en Innovatiewetenschappen op de TU in Eindhoven. Daarna heeft hij een tijd gewerkt als studieadviseur op de TU Eindhoven en als​ docent aan Avans Hogeschool in Breda. Zijn interesses gaan uit naar reizen (zo heeft hij in 2017 een half jaar de wereld rond gereisd), de natuur en tekenen/ontwerpen. Gielis denkt graag met studenten mee, of het nu gaat om pragmatisch te maken keuzes of coaching t.a.v. persoonlijke groei. Voor vragen kun je mailen

nl_NLDutch