Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit kent een eigen pagina voor haar studenten waar alle informatie is gebundeld. Deze pagina heet Huidige Studenten

Via deze startpagina vind je alle informatie over bijvoorbeeld in- en uitschrijven, maar ook studentenbegeleiding, informatie voor tijdens je studie en afstuderen. 

Hieronder tref je een kleine selectie aan handige verwijzingen:

Academisch jaar (hier vind je ook terug wanneer je je moet inschrijven voor je vakken)

Studiegids en rooster (hier kun je je opleiding selecteren en al je vakken snel terugvinden)

Aanmelden voor vakken en tentamens kan via SSC online of My Portal, kijk hier

De codes van de vakken zijn als volgt opgebouwd. De eerste drie letters geven het vakgebied/ de leerstoelgroep aan. De laatste 2 cijfers geven aan hoeveel ECTS een vak omvat en het eerste cijfer geeft het niveau van het vak weer:

  • Code die begint met een 1: begin niveau. (bijv. MCB-11306)
  • Code die begint met een 2: voortgezet niveau (bijv. MCB-20806)
  • Code die begint met een 3: gevorderd niveau (bijv. MCB-30306). Eind bachelor en begin mastervakken hebben allemaal een code 3. Bekijk dan dus wat je aankunt in overleg met je studieadviseur. 
  • Code die begint met een 5: niveau onbekend (bijv. MCB-50806). Een vak wat niet als verplicht vak in een programma is opgenomen. Het niveau vraag je na bij de docent of je studieadviseur.
  • Code die begint met een 9: niveau onbekend. Een vak gegeven door een bijzonder hoogleraar. Het niveau vraag je na bij de docent of je studieadviseur.

Op My Portal vind je onder “Education links for students” diverse instructie video’s waaronder hoe je je inschrijving regelt.
Op My Portal vind je eveneens je rooster en lokaal terug.

Je BSc programma uitbreiden, verbreden of verdiepen? Kijk eens op ”Trigger your Talent”.

Bindend Studieadvies (BSA)

Harde knip

Daarnaast kent de universiteit diverse plekken waar je terecht kunt voor:

nl_NLDutch