W.S.D. Arcis

W.S.D. Arcis is opgericht aan het begin van het academisch jaar 2021/2022. Als enthousiaste Mercurius leden wilden wij onze vereniging meer gezelligheid bieden, meer gebondenheid, en integratie tussen verschillende jaarlagen. Ons dispuut heeft haar naam te danken aan de godin Arcis, ook wel Iris. Arcis is boodschapper van de Griekse goden. Als zij een boodschap overbrengt van de hemel naar de aarde, verschijnt er een regenboogbrug waar ze zich overheen beweegt. In haar snelheid is Arcis ongeëvenaard, en om deze reden wordt Arcis dan ook vaak afgebeeld met haar ‘Gouden vleugels’ die haar helpen om elke bestemming te bereiken.

Bij de Gouden Vleugels van Arcis hoort natuurlijk een dorstlessende goudgele rakker. Een passend drankje hoort voor ons een karakteristiek drankje te zijn, dat
je smaakpapillen doet strelen. Tevens houden wij ook van efficiëntie, zogezegd een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Bij de zoektocht naar ons ultieme drankje reisden wij als dispuut af naar het einde van de regenboog om de pot vol met goud te vinden. En wat bleek? Deze pot zat vol met de prachtige en meest wonderlijke biertjes uit onze dromen, Kordaat.